Jídla po ukončení diety

Mleté hovězí s parmezánem

Postup:

170 g
mleté hovězí maso
1 ½ lžíce
nesolené máslo
40 g
slanina
1 ½ lžíce
zakysaná smetana
¾ hrnek
růžičková kapusta nakrájená na půlky
3 lžíce
strouhaný parmezán
 špetka
černý pepř.
 špetka
sůl
 
 
 
 
Na středním plameni nahřejte pánev a máslo nechte rozpustit. Přidejte na kostičky nakrájenou  slaninu a nepřestávejte míchat. Růžičkovou kapustu vhoďte na pánev ke slanině a dobře  promíchejte. Osolte   přidejte pepř a zakysanou smetanu .Míchejte dokud se tekutina skoro všechna nevypaří. Mezitím si nahřejte troubu na 220 °C. V druhé pánvi  si na zbytku másla orestujeme mleté hovězí. Směs slaniny a  kapusty vložíme do zapékací misky a nahoru navrstvíme mleté hovězí.Vše posypte strouhaným parmezánem a dochutíme oreganem, bazalkou a tymiánem.Pečte asi 20 minut , aby se směs propekla. Dobrou chuť.
 
 
Hovězí steak, špenátový salátek
 
 
120g                                                                                   hovězí svíčková
1                                                                                         lžíce olivového oleje
1                                                                                         lžíce citronové šťávy
 
Salátek:
 
100g                                                                                   čerstvého špenátu
30g                                                                                     krájeného červeného zelí
20g                                                                                     cukety
10g                                                                                     nasekaných pekanových ořechů
 
Zálivka:
 
10ml                                                                                   česnekového olivového oleje
5ml                                                                                     vinného octa 
1/2                                                                                      lžičky dijonské hořčice
 
Postup:
 
Steak si naložíme na 24 hod. do  oleje, citronové šťávy a pepře.
Cuketu  nakrájíme na kostičky, přidáme špenát, zelí, ořechy a  zálivku. Pořádně promícháme. Necháme chvilku odležet a začneme s přípravou steaku. Rozpálíme pánvičku  a steak  grilujeme z každé strany 4 až 6 minut . Po vyjmutí nakrájíme na proužky a poklademe na salát. Ihned podáváme .
Dobrou chuť.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení