Recepty pro 3. krok

Kuřecí na pórku s čili papričkou.
 
 IMG-20200516-WA0019
170 g
kuřecí prsíčko na kostky
3 lžíce
sójová omáčka
1 .
středně velký pórek
3 lžíce
kokosový olej
1
chilli paprička
1 lžíce
utřený česnek
 
Postup:
 
Kuřecí prsíčko nakrájejte na nudličky a rychle ho osmahněte na kokosovém oleji. Pánev přitom rozpalte na nejvyšším plameni.
Hotové  odložte na talíř.
Pórek nakrájejte na kolečka , osmahněte stejně jako kuřecí prsíčko a přidejte čili papričku. Smažte, dokud zelenina trochu nezměkne.Do pánve ke kuřeti přidejte, česnek, sójovou omáčku a můžete dochutit pepřem a solí.Smažte dalších 10 minut a ihned podávejte.
Dobrou chuť
 
 
 
 Kuřecí s růžičkovou kapustou. kureci-steak-s-ruzickovou-kapustou-L
 
        
 
150 g
kuřecí  prsíčko 
200 g
růžičkové  kapusty
3 lžíce
olivový  olej
1 lžíce
utřený  česnek
                           sůl a pepř dle chuti
 
Postup:
 
Kuřecí prsa  osolíme a opepříme, zprudka orestujeme  a na mírném ohni necháme lehce dojít. . Růžičkovou kapustu nakrájíme na půlky ,omyjeme a na páře povaříme cca. 5 minut Česnek utřeme a na lžíci oleje a  zlehka orestujeme  společně s růžičkovou kapustou. Ihned podáváme  společně  s kuřecím masem.
 
 
 
Žampiony s parmazánem a vajíčkem
IMG-20200516-WA0023
 
 
3 větší hlavičky žampionu
 
2 lžičky strouhaného parmazánu
 
2 vajíčka
 
oříšek másla
 
špetka tymiánu, soli a pepře
 
Postup:
 
 
Nejprve si očistíme žampiony. Hlavičky osolíme, opeříme a poklademe na pečící papír do pekáčku. Nožky nakrájíme a promícháme s parmazánem.Do každé hlavičky vložíme kousek másla  a grilujeme cca 3 až 5 minut.Poté hlavičky vyndáme    naplníme připravenou směsí z nožek a parmezánu .Vejce rozkvedláme, přidáme tymián a zalijeme naplněné žampiony.  Vložíme  zpět do trouby a pečeme cca 15 minut ,aby se vše řádně propeklo.Podáváme s ledovým salátem. Dobrou chuť.
 
 
 
 
Přírodní krůtí plátek , cuketové hranolky
IMG-20200516-WA0022
 
 
100 g  krůtí prsa
 
1 ks    malá cuketa
 
          olivový olej
  
          sůl. koření dle libosti
 
 50 g  polníček
 
 
Postup:
 
Krůtí maso jemně naklepeme,osolíme, okořeníme a dáme na pánev s trochou  olivového oleje. Opékáme, přidáme trošku vody a když je maso hotové, dáme na talíř a držíme v teple. Ve  výpeku opečeme na hranolky nakrájenou  neloupanou cuketu, osolíme a opečeme ze všech stran. Hotové přidáme k plátku masa ,polníček omyjeme , přidáme pár kapek olivového oleje a dáme na talíř. Dobrou chuť.
 
 
 
Zapékaný fenykl
IMG-20200516-WA0027
 
1/2   menšího fenyklu
 
50 g mozzarelly
 
1/2   citron
 
1 ks  vajíčko
 
3       lžíce mléka
 
1       malý stroužek česneku
 
         oříšek másla nebo ghí
 
         špetka muškátového oříšku
 
 
Postup:
 
 
V hrnci přivedeme vodu do varu, přidáme citronovou šťávu a vložíme nakrájený fenykl. Blanžírujeme 5 minut. Poté fenykl scedíme a propláchneme studenou vodou.
Z vajíčka, mléka, koření , soli a muškátového oříšku připravíme  směs. Mísu na zapékání vytřeme máslem .Postupně vrstvíme fenykl, strouhanou mozzarellu a poléváme směsí.Opakujeme.
Vložíme do trouby na 180° C a zapékáme 40 minut. Dobrou chuť.
 
 
Pastinákové pyré s přírodním  telecím plátkem
IMG-20200516-WA0030
 
 
100 g    telecí kýty
 
             olivový olej
 
             sušené oregáno , sůl
 
1/2        cibule
 
             zelená petrželka
 
120 g    pastinák
 
             oříšek másla
 
Postup:
 
 
Pastinák nakrájíme na kostičky, vložíme do hrnce , osolíme a vaříme doměkka. Scedíme , rozmixujeme a přidáme máslo. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibulku, oregáno a restujeme z každé strany 4 až 5 minut. Maso i pyré vložíme na talíř a posypeme čerstvou petrželkou. Dobrou chuť.
 
 
 
Dušený baby špenát se sázeným vejcem
spenat s vejcem
 
 
 
2ks      vejce
 
           oříšek másla
 
           olivový olej
 
            sůl, pepř
 
250 g   baby špenát
 
1/2       šalotky
 
1      menší stroužek česneku
 
 
 
Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém zpěníme na drobno nakrájenou šalotku. Přidáme na plátky nakrájený česnek a společně restujeme.Vložíme baby špenát, osolíme, okořeníme a vše společně podusíme.Pánev s olejem rozpálíme a dáme smažit vejce. Jakmile bílek po okrajích chytá zlatavý nádech, vyjmeme a ihned podáváme s baby špenátem. Dobrou chuť.
 
 
 
 Hovězí steak s chřestem
IMG-20200516-WA0038
 
 
110 g
hovězí medailonky
¼ hrnek
pokrájené houby
½ svazek
chřest
2 lžíce
olivový olej
1 lžíce
cibule
1 špetka
sůl
1 lžička
petrželky
 
 
Postup:
 
 
Steaky osolte a opepřete.Připravte si  pánev, dejte do ní olivový olej a nahřejte ji nad středním až vysokým plamenem.Máte-li radši steak méně propečený, opékejte ho z každé strany 2–3 minuty. Pokud  raději středně nebo dobře propečený, nechte ho na pánvi déle.Maso z pánve vyjměte a nechte v ní roztát zbytek olivového oleje,vhoďte cibuli,chřest a houby vše důkladně promíchejte. Přidejte petrželku  a nepřestávejte restovat, dokud zelenina nezměkne.Podávejte společně se steakem .Dobrou chuť
 
 
 
 
Kuřecí s fazolkami
 IMG-20200516-WA0039
Postup:
 
150 g
kuřecí prsíčka
2 lžíce
máslo
½ hrnek
čerstvé nebo mražené fazolové lusky
1 špetka
pepř
 
 
Postup:
 
Na pánvi rozpustíme máslo,vložíme kuřecí prsíčka i fazolové lusky, osolíme, opepříme dle chuti.Prsíčka restujeme do zlatova a fazolky do změknutí .Poté podáváme. Dobrou chuť
 
 
 
 
 
 
 
 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení