recepty pro 2. krok

Treska se salátem                                                                                                                                                                                     IMG-20200516-WA0004

Postup:

 180 filety z tresky                                                                                                        
1 ½ lžíce
máslo 
2 lžička
utřený česnek
1 špetka
sůl
1 lžička                                                                              olivový olej
300 g                                                                                 směs listových salátů                                                                                                                                                                                                               
 
 
Připravte si všechny ingredience.Na pánvi rozehřejte máslo,vložte filety z tresky a restujte na  střední až  vyšší teplotu.Přidejte  polovinu česneku a osolte. Treska bude postupně měnit barvu z průsvitné na bílou. Vyčkejte, až bude spodní strana tresky bílá a otočte . Přidejte druhou polovinu česneku. Restujte,dokud není treska měkká Směs salátů omyjte ,pokapejte olivovým olejem a podávejte s treskou. Dobrou chuť.
 
 
Kuřecí paličky s čili a petrželkou                                                                                      IMG-20200516-WA0026                                                                                       

 

170g  kuřecích stehen dolních

2        lžíce másla

1/5     lžičky čili

          sůl, pepř

 

Troubu si předehřejeme na 200° C. Paličky osušíme potřeme máslem, solí a pepřem.

Pečeme v předehřáté troubě 40 minut ,aby byla kůžička křupavá. Nakonec posypeme

petrželkou a servírujeme. Jako přílohu zvolíme směs listových salátu , dochucené  olivovým olejem.

Dobrou chuť.

 

Salát César                                                                                       IMG-20200516-WA0006

 

110 g kuřecích prsíček

     5 g strouhaného parmazánu

     2 g olivový olej

     1 ks římský salát                                   

     2 g dijonská hořčice
            šťáva z poloviny citronu
            špetka soli a pepře
                                   
        1  lžíce majonézy
 
Maso osolte a opepřete. Rozpálíme pánev s olivovým olejem a vhodíme do ní kuřecí prsíčka.
Opečeme z obou stran do zlatova. Připravíme si zálivku. Parmezán, pepř, sůl, hořčici, majonézu smícháme a nakonec pokapeme citronovou šťávou. Salát natrháme na kousky a přelijeme připravenou zálivkou. Na salát poklademe nakrájené prsíčko a posypeme zbytkem parmazánu. Dobrou chuť.
 
 
Hovězí steak
IMG-20200516-WA0010
 
 
120 g hovězí steak  
        sójová omáčka   
     2 lžíce kokosový olej   
     1 svazek ředkviček
         půlka zelené papriky  
         citronová šťáva
 
 Steak necháme marinovat v sójové omáčce . Olivový olej zahřejeme , steak na něm orestujeme z obou stran. Propečeme dle libosti. Připravíme si  papriku, ředkvičky a salát. Papriku nakrájíme na nudličky, ředkvičky na kolečka a salát natrháme. Ochutíme solí, olivovým olejem a citronovou šťávou. Salát vložíme na talíř,  přidáme hovězí steak a ihned podáváme. Dobrou chuť.
 
 
 
 
Kuřecí s bazalkou a citronovou šťávou:
IMG-20200516-WA0011
 
 
 Postup:
 
 
110 g
kuřecí prsa
                                                            šťáva z 1/2 citronu
1 stoužek
česneku
lžíce
olivový olej
1 lžička
nasekáná bazalka (může být i sušená)
1 špetka
černý pepř
1 špetka
sůl
1 špetka                                              oregáno
                                                            vývar
 
Návod:
 
Pánev s lžíci olivového oleje nahřejte na středním plameni.  Vložte kuřecí prsíčka, osolte, opepřete, posypte oregánem a restujte 3 minuty z každé strany. Když maso získá nazlátlou barvu tak jej vložíme do zapékací misky. Mezi tím si připravíme směs z česneku, olivového oleje , bazalky ,vývaru a citronové šťávy.Prsíčka směsí přelijeme a pečeme ve středně předehřáté troubě cca 30 minut do změknutí.Než budeme podávat můžeme prsíčka ozdobit čerstvou petrželkou a plátkem citronu.Vhodná příloha ledový salát. Dobrou chuť.
 
 
 
 
Hovězí s brokolicí
IMG-20200516-WA0013
 
 
 
150 g
hovězí steak na kousky
150 g
brokolice na růžičky
1 ½ lžíce
sojová omáčka 
1 ½ lžíce
sušený zázvor
1 ½ lžička
sušený česnek
1 ½ lžička
kokosový olej
 
 
Postup:
 
 
Hovězí steak nakrájíme na nudličky a na kokosovém oleji smažíme cca. 5 minut na středním plameni. Vhodíme růžičky brokolice a další dvě minuty restujeme. Přidáme česnek, zázvor, sojovou omáčku., promícháme a ihned podáváme .Dobrou chuť.
 .                                    
 
 
 
Kuřecí stehýnka s koriandrem
koriandr
 
 
 postup:
                                   
170 g
kuřecí horní stehýnka
1 ½ lžíce
olivový olej
2 špetka
čili 
2 špetka
mořská sůl
1 ½ lžička
čerstvý koriandr
2 špetka
mletý černý pepř
1 ½ lžíce                                              máslo
 
 
 Kuřecí stehýnka dejte do mísy, pokapejte  olivovým olejem, máslem ,osolte,opepřete a přidejte čili. Poté je vložte  do pekáčku a nechte 1 hod.proležet.Předehřejte troubu na 190 °C. Maso pečte do měkka . Posypte čerstvým koriandrem a podávejte . Dobrou chuť.
 
 
 
Losos s citronovým máslem:
IMG-20200516-WA0017
 
 
120 g
losos
1 ½ lžíce
máslo
1 lžíce
olivový olej
½ .
citron
1 špetka
sůl
1 špetka
mletý černý pepř
 
 
Postup:
 
 
Pekáček vymažeme  olivovým olejem vložíme lososa osolíme, opepříme. Citron nakrájíme na plátky a rybu jimi poklademe .
Nahoru ještě přidáme máslo. Troubu předehřejeme na 200 °C. Pečeme 20 až 30 minut . Mezitím necháme rozpustit máslo probubláme a zakápneme citronovou šťávou .Odstavíme a podáváme s rybkou. Dobrou chuť.
 
 
Cuketové chipsy:
 
1                                      menší cuketa
                                        koření dle chuti
                                        sůl
                                        olivový olej
Postup:
 
Troubu předehřejeme na 120° . Cuketu nakrájíme na kolečka a poklademe na plech vyložený pečícím papírem. Posypeme kořením, posolíme a lehce  pokapeme olejem. Pečeme cca. 40 minut , z každé strany . Dbáme na to , aby kolečka měla zlatavou barvu. Takto připravenou cuketu můžeme použít jako přílohu, nebo jen tak na mlsání k televizi . Dobrou chuť .
 
 
 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení